Mimmutilta apua ammattipelaajien urakehitykseen

Jääkiekkoliitto, Pirkka Anttila

Suomen Jääkiekkoliitto on panostanut mestisseurojen pelaajien urien kehittämiseen yhdessä Mimmutin kanssa. Pelaajat ovat lähteneet projektiin innokkaasti mukaan ja hyötyä on saatu myös seuroille.

Suomalaisen jääkiekon taso on maailmanlaajuisesti kärkikastia ja maassamme on paljon päätoimisesti jääkiekkoa pelaavia ammattilaisia. Tosiasia on kuitenkin se, että he eivät tienaa riittävästi pelkällä pelaamisella. Tällaisen ongelman kanssa Suomen Jääkiekkoliitossa painittiin, kun yhteistyö Mimmutin Mikael Hirven kanssa alkoi puolitoista vuotta sitten.

”Mikael tunsi jääkiekkomaailman ja oli tehnyt tiimivalmennuksia jo pitkän aikaa. Sovimme, että hän alkaa vetää mestisseurojen pelaajille projektia, jolla aktivoidaan pelaajia peliuran ohella muuhunkin toimintaan ja valmentautumaan tulevaan työuraansa”, kertoo Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila.

”Kokonaisuus on sisältänyt mm. projekteja seuran hyväksi, jolloin myös pelaajat itse hyötyvät. Tulevaisuutensa tueksi pelaajille on tarjottu mahdollisuus liikunnan ammattitutkintoon”, hän tarkentaa.

”Pelaajien kiinnostus projektia kohtaan on ollut oikein positiivinen yllätys. Osa on tietysti pudonnut pois esimerkiksi paikkakunnalta muuttojen takia. Olemme kuitenkin erittäin tyytyväisiä osallistujien määrään, ja kehitystä tapahtuu koko ajan.”

”Yhteistyö Mimmutin kanssa on ollut aivan erinomaista – se pieteetti, osaaminen ja tuntemus jääkiekkobisneksestä. Hänen asiantuntijuudelleen olisi varmasti käyttöä muuallakin urheilumaailmassa”, Antila toteaa

Ota yhteyttä

Kaipaatko apua tai ideoita organisaatiosi suunnan hakemiseen? Lähetä viesti alla olevalla lomakkeella, niin voin tarjota vinkin tilanteeseen.