Kasvu yrittäjyyteen

Uusien yrittäjyyden ympäristöjen rakentaminen on välttämätöntä tulevaisuuden kannalta. Yrittäjyyttä voi oppia lähes missä tahansa. Kuinka näitä rakennetaan tai yrittäjyyttä valmennetaan – olemme kumppaninne tällä alkutaipaleella.

Yrittäjyyteen tukeminen on yhä tärkeämpää

”Vuonna 2030 60 % suomalaisista arvioidaan olevan itsensä työllistäjiä tai yrittäjiä.”
Ilkka Halava, tulevaisuustutkija

 

Oppilaitosten valmiuksien kehittäminen tulevan sukupolven kasvattamiseksi yrittäjiksi pitää aloittaa nyt. Onko sinun oppilaitoksesi valmis? Tarvitsevatko opettajanne tukea yrittäjyyteen kasvattamisessa?

Toimin oppilaitosten ja organisaatioiden kumppanina uusien yrittäjyysohjelmien rakentamisessa. Yrittäjyys ei ala liiketoimintasuunnitelmasta, vaan yksilön unelmista ja omista taidoista. Oppimisympäristön tulee mahdollistaa jatkuvat kokeilut ja yrittäjämäiset projektit työelämässä, sekä turvallisen ympäristön tuen kera. Tiedän tämän myös itse omakohtaisena kokemuksena Jyväskylän Tiimiakatemian alumnina.

Itsensä työllistämisen ja yrittäjyyden lisäksi moniosaaminen ja kokonaisuuksien hallitseminen ovat tulevaisuuden tärkeimpiä kompetensseja. Työmaailma ei tarvitse enää rattaita koneistoihin, vaan osaajia, jotka osaavat rakentaa uusia koneistoja.

Työkaluja opettajille ja yhteisöille

Asiakkainani yrittäjyysohjelmien luomisessa on ollut kotimaisia, mutta pääasiassa ulkomaisia yliopistoja ja muita oppilaitoksia. Lista tiimiyrittäjyysohjelmien kehittämisestä ja rakentamisesta on tämän maapallon pisimpiä. Kehittämisprosessi lähtee aina liikkeelle asiakkaan tarpeista ja yksilöllisistä lähtökohdista, yhdessä suunnitellen. Kaiken pohjana ovat arvot, jotka innostavat tekemään ja toimimaan.

Yrittäjyyttä voi harjoitella kaikissa ympäristössä. Tehokkaimmin se syntyy yhteisössä ja oppii tekemällä oikeiden asiakkaiden kanssa. Valmennuksemme auttaa opettajat ottamaan tiimipedagogiikan ja -yrittäjyyden heti käyttöön. Kauttamme voit verkostoitua, minne päin tahansa maailmaa.

Yrittäjyyden tukeminen on tärkeää myös muissa ympäristöissä kuten urheilupuolen Play4ever palvelut osoittavat.

Tiimi-yrittäjyys oppilaitoksissa

  • Valmentajavalmennukset
  • Muutosprosessien ja tiimiyrittäjyysohjelmien käytäntöön vieminen

Ota yhteyttä

Kaipaatko apua tai ideoita organisaatiosi suunnan hakemiseen? Lähetä viesti alla olevalla lomakkeella, niin voin tarjota vinkin tilanteeseen.